Epoxy coatingvloer

U bent nu hier: home » industriële gietvloeren » epoxy-coatingvloer

Epoxy coatingvloer

voor meer grip en bescherming”

Een populaire en relatief voordelige oplossing binnen de kunststofvloeren zijn de epoxy-coatingvloeren. De vloeren worden veel toegepast in garages, magazijnen, parkeergarages, winkels, balkons, bedrijfshallen en technische ruimtes. 

De vloer wordt gebruikt om extra bescherming te geven aan een bestaande vloer. De coatingvloer heeft dezelfde eigenschappen als een gietvloer,

maar door de beperkte dikte van minder dan 0,5 mm dik is, is dit systeem minder geschikt voor ruimtes waar hoge mechanische belastingen zijn te verwachten.

“De epoxy-coatingvloeren zijn in vele kleuren te verkrijgen, goed voor vloermarkeringen, relatief goedkoop, geven meer bescherming en antislip is mogelijk. Verder zijn de vloeren vloeistofdicht, onderhoudsvriendelijk en zijn matig geschikt voor  mechanische belastingen”

Waar kunt u op letten?

Voor het kiezen van een gietvloer zijn er vele punten waar gelet op dient te worden. Zo moet er gelet worden op:

  • De staat van de ondergrond is van wezenlijk belang. Gaat het om een nieuwe monolietvloer of om een oude poreuze betonvloer? Er zijn vele vragen die wij ons moeten stellen om tot de juiste vloerkeuze te komen.
  • Vloerdikte: Afhankelijk van de mechanische belasting en de kwaliteit van de ondergrond kan een vloerdikte worden geadviseerd.
  • Vloersysteem: Het te adviseren vloersysteem omvat in grote lijnen impregneersystemen, coating systemen, gietvloersystemen en troffelvloersystemen.
  • Kleur gietvloer: Hierbij houden wij ook rekening met de vervuiling van de omgeving en het door u gewenste doel.
  • Afwerking: Wij zoeken hierin de balans tussen veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Hierbij houden wij ook rekening met de Arbo- en HACCP-regelgeving.
  • Tijdsduur: Hoeveel tijd is er beschikbaar om het werk te realiseren. Bij de traditionele systemen moeten wij uitgaan van één laag per dag. Dat kan gemakkelijk oplopen tot vier dagen. Past dit niet in de planning, dan passen wij ons nieuwe innovatieve vloersysteem toe: “gietvloer in 1 dag”. Hierbij kunnen in één dag maximaal drie lagen worden aan gebracht. Zie hiervoor gietvloer in 1 dag

En zo zijn er nog andere vraagstukken die bepalend zijn voor de te kiezen gietvloer.

Waar kunnen wij mee helpen?

Voordat de juiste keuzes gemaakt kunnen worden, moeten er een aantal vragen worden beantwoord.

FRANje vloeradvies heeft ruim 30 jaar ervaring in alle soorten kunststofvloeren. Wij kennen alle ins- and outs van het vak en weten precies waar u op moet letten bij het maken van de juiste keuzes. Een kunststofvloer uitkiezen is niet altijd even makkelijk, maar met het advies van FRANje vloeradvies weet u precies wat u kiest en waarom u het kiest.

Wilt u ons meteen een offerte laten uitbrengen, dan zullen wij dit voor u verzorgen en onderbrengen bij een vertrouwd en vakkundig bedrijf.

Voor hoge belasting

mechanisch & industrieel

Alle kleuren mogelijk

en ideaal voor vloermarkeringen

Relatief goedkoop

omdat het maar +/- 0,5 cm dik is

Geheel vloeistofdicht

en makkelijk te reinigen

Voor meer veiligheid

door een betere anti-slip

Projecten

Vraag advies of offerte aan

Vraag vrijblijvend advies aan voor uw nieuwe kunststofvloer en laat u informeren, zodat u weet welke kunststofvloerafwerking u nodig hebt. Bent u al op de hoogte of weet u al welke vloerafwerking u nodig hebt, vraag dan meteen online een offerte aan.